Perf house

A restrained palette of industrial materials – raw concrete and blackened steel, combine with refined glass, timber and carefully detailed plasterwork to create a relaxed but crisp interior. To solve the issue of a dark and unwelcoming basement level so common in this building type, we have introduced a ground floor made up entirely of footpath paving lights, common on every London commercial street – repurposed here to allow natural light and activity to connect the first two levels of the building.

Starting at basement level a handmade steel staircase connects to the ground floor and then works its way up to the first floor, at which point the solid steel plates transform into a perforated metal spine which cuts right through the building to the top floor. The stair from first floor to the top have been realised as a continuous timber sculpture, again completely handmade and finely detailed.

Leave a Reply